Adf.behandling

Hvordan foregår det
En adfærdsbehandling foregår i  Sandholdt Lyndelse
Mod tillæg tager jeg også ud til dig
 
Hvad foregår der
En adfærdsbehandling vil typisk tage et par timer. Du har naturligvis hunden med. Vi skal danne os så stor viden om problemet og hunden som overhovedet muligt, og du vil derfor opleve rigtig mange spørgsmål.
Efterfølgende får du en mundtlig behandlingsplan. Denne følges op af en skriftlig behandlingsplan inden 5 dage. Du kan herefter få supervision pr. mail eller telefon vedr. problemet
 
Adfærdsbehandleren rådgiver dig, og hjælper dig til at overskue problemet og de løsningsmuligheder der er. Og udstyrer dig med arbejdsredskaber/værktøjer til videre træning/terapi. Det er altså dig der efterfølgende skal arbejde. Hunden har desværre ikke en knap vi lige kan trykke på, og så er problemet løst. I nogle tilfælde kræver adfærdsbehandlingen supplerende behandling som f.eks. dyrlæge undersøgelse, medicinsk behandling, mildt beroligende i form af naturprodukter, kiropraktik, massage eller alternative behandlingsmetoder som f.eks. akupunktur.
 
Jeg samarbejder med en del dyrlæger her på Fyn, og sender altid gerne behandlingsplanen til din dyrlæge også
 
Hvad er et adfærdsproblem
Et adfærdsproblem er et problem, som er til gene eller fare for hunden eller dens omgivelser. Det er ofte normaladfærd, som er uønsket i en given kontekst. Det kan også være patologisk adfærd.
Der findes derfor mange forskellige former for adfærdsproblemer. Der er ofte ingen nemme løsninger, men rigtig mange kan afhjælpes.
 
Her et udpluk af det vi kategoriserer som adfærdsproblemer:
Alene hjemme, træning og samarbejdsproblemer, stress, aggressiv adfærd overfor mennesker, aggressiv adfærd overfor hunde, håndteringsproblemer, lydforbi (herunder nytårsaften, torden, skud), tvangshandlinger, hyperaktivitet, angst, renlighed, uhæmmet adfærd, opmærksomhedskrævende adfærd, indlært hjælpeløshed
 
Hvorfor får hunde adfærdsproblemer
Det er der desværre rigtig mange årsager til. Det handler ofte om hvad hunden har med i ”bagagen”. Altså kan det handle om genetik. Socialisering og miljøtræning. Maternal effekt og indlæring. Men det kan også skyldes et hav af andre årsager, som f.eks. understimulering, overstimulering, uvidenhed, for store krav, træningsmetoder, smerte, valg af ”forkert” hund, mangelfuld eller uhensigtsmæssig træning, manglende forebyggelse af uønsket adfærd, manglende forstærkning af ønsket adfærd, massiv brug af straf, inkonsekvent brug af forstærkning eller straf, traumatiske oplevelser, misforståelse eller fejlfortolkning, menneskeliggørelse af hundens adfærd osv.
 
Hvordan undgår man adfærdsproblemer
Den bedste metode er at forebygge!
Glennie Steenberg | CVR: SE-37505285 | Sinaivej 13, 5672 Broby  | Tlf.: Glennie 22 13 59 61 | alletidershund@gmail.com